Новороздільська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

28.02.2023 17:54

Вирішувати проблеми через діалог: у Новороздільській та дев’яти громадах Львівської області розпочинається новий проєкт

6404bb707b11b__для-прес-релізу-2-1.png

Знайти порозуміння між мешканцями та іншими зацікавленими сторонами в громаді, врахувати інтереси різних груп при прийнятті рішень, побудувати стійку та продуктивну комунікацію між органами влади та жителями громади для вирішення актуальних проблем. Саме на це спрямований проєкт “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, в якому бере участь Львівська область. Проєкт реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», і спрямований на посилення діалогового підходу як важливого інструменту реалізації місцевого самоврядування в українських громадах.

На даний момент, в результаті незалежного відбору,  вже було визначено 10 громад-учасниць проєкту у Львівській  області, до них увійшли громади: Дрогобицька, Добросинсько-Магерівська, Журавненська, Заболотцівська, Красненська, Мостиська, Новороздільська, Тростянецька, Турківська, Стрілковицький старостинський округ.

В рамках проєкту представники місцевого самоврядування з громад навчатимуться використовувати діалогові методики при проведенні консультацій з громадськістю та на практиці застосують набуті знання. В кожній з громад, які беруть участь в проєкті, застосовуючи методи діалогового підходу, будуть обрані актуальні теми місцевого розвитку, з’ясовані різні бачення вирішення місцевих проблем, відбудуться громадські обговорення із залученням всіх зацікавлених сторін. Набутий досвід дозволить активніше залучати мешканців громад до процесів прийняття рішень на місцевому рівні в наступні роки, розкриє потенціал громад в процесі відновлення та відбудови, залучення додаткових ресурсів через співпрацю з державними та міжнародними фондами.

Допомагатиме громадам оволодіти інструментами діалогового підходу в процесі проведення громадських консультацій місцева координаторка нашої області Оксана Чабан, координаторка освітніх програм Товариства Лева.