Логотип

Новороздільська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

15.10.2024 15:17

ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти Новороздільської територіальної громади

fd92d2e9-129f-465a-99dc-b9644ec6863c.jpg

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти Новороздільської територіальної громади

1. Конкурс проводиться  відповідно до статті 13 Закону України «Про освіту», Положення про опорний заклад освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року № 532, рішення LI сесії VІІІ демократичного скликання Новороздільської міської ради від 28.08.2024 року №1934   «Про проведення конкурсу на визначення опорного закладу освіти та затвердження Умов проведення конкурсу».

2. Конкурс проводиться у три етапи.

3. Учасниками Конкурсу є заклади загальної середньої освіти Новороздільської територіальної громади, які мають у своїх закладах не менше ніж 200 учнів. 

4. З умовами проведення конкурсу можна ознайомитися на сайті Новороздільської міської ради або у відділі освіти Новороздільської міської ради.

5. Для участі у Конкурсі закладам загальної середньої освіти  до 29 жовтня 2024р. необхідно подати письмову заявку довільної форми, до якої додаються такі документи:

1) пропозиції про створення опорного закладу освіти та його філій;

2) план розвитку закладу (до 10 сторінок) на наступні 3 роки, який містить таку обов’язкову інформацію:

- відомості про орієнтовну кількість учнів, які будуть навчатися в опорному закладі (окремо вказати проєктну потужність опорного закладу, орієнтовну кількість учнів, які будуть підвозитися на навчання до опорного закладу з інших населених пунктів; маршрути підвезення учнів та педагогічних працівників (з розрахунком відстаней та приблизного часу перебування у дорозі, транспорт, яким буде здійснюватись підвезення);

- наявність належної матеріально-технічної бази (належним чином обладнаних спортивних об’єктів, кабінетів природничо-математичного та іншого спрямування, лабораторій, навчальних майстерень, їдальні (вказати кількість посадкових місць), внутрішніх туалетів для учнів, комп’ютерного і мультимедійного обладнання, швидкісного доступу до Інтернету, наявність мережі Wi-Fi з безоплатним доступом, створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами);

- результати зовнішнього незалежного оцінювання (НМТ), моніторингових досліджень, учнівських олімпіад з навчальних предметів, конкурсу-захисту робіт членів Малої академії наук, інших інтелектуальних конкурсів та змагань, предметних турнірів, тощо;

- мережа класів, їх наповнюваність та перспектива розвитку;

- укомплектування бібліотечного фонду підручниками, науково-методичною, художньою та довідковою літературою, електронними підручниками, ліцензованим програмним забезпеченням;

- організація допрофільної підготовки і профільного навчання;

- організація інклюзивного навчання за наявності дітей з особливими освітніми потребами;

- рівень забезпечення кваліфікованими педагогічними кадрами, якісний склад та досягнення педагогічного колективу;

3) опис інвестиційних потреб опорного закладу (придбання шкільних автобусів для перевезення учнів, оснащення навчальних кабінетів, придбання мультимедійного обладнання, встановлення мережі Wi-Fi з безкоштовним (безпечним) доступом, заходи з енергозбереження, ремонт приміщень, професійний розвиток педагогів тощо). 

 

  Документи для участі в конкурсі подаються: Відділ освіти Новороздільської міської ради, адреса вул. Шашкевича 11А, секретарю конкурсної комісії Сохан Р.О., контактні дані 0931542209.

Про засідання комісії учасників Конкурсу буде додатково повідомлено.

Заява та документи, подані після визначеного терміну не розглядаються та повертаються заявнику.