Новороздільська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

30.11.2021 16:53

Підвищення розміру пенсій у грудні

61a63b12cd01d__211264.jpg

Відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України” на 2021 рік відбудеться підвищення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відтак, буде проведено перерахунок пенсій – мінімальна пенсійна виплата збільшиться до 1934 грн. Перерахунку  підлягатимуть розміри надбавок та підвищень у складі пенсійної виплати, які залежать від прожиткового мінімуму, зокрема надбавки за понаднормативний стаж, надбавки та підвищення учасникам та інвалідам війни,  пенсії  за особливі заслуги.

Також, у зв’язку з підвищенням з 1 грудня мінімальної заробітної плати перерахують пенсії непрацездатних громадян, які досягли 65 - річного віку  та мають повний страховий стаж( жінки-30 та чоловіки - 35 років). Мінімальна пенсія цієї категорії пенсіонерів повинна становити не менше 40% від мінімальної заробітної плати, тобто її розмір буде збільшено з 2400 до 2600 грн.         

Зважаючи на те, що у кожної людини є свій страховий стаж, то і розмір підвищення пенсії у кожного буде різний.

Перерахунок пенсій буде проведено автоматично та не потребуватиме додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.

          У зв’язку із складною ситуацією поширення COVID-19, відвідувачам серівного центру необхідно дотримуватись карантинних заходів, при можливості утриматися від візитів до органів Пенсійного фонду, віддавши перевагу дистанційній формі обслуговування та отримання пенсійних послуг через вебпортал Пенсійного фонду.