Новороздільська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

19.02.2024 15:06

Петиція “Про термінове прийняття законопроєкту № 9560-1», який легалізує допомогу громад Збройним Силам України

65d4a433539b9__завантаження-(2).jpeg

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України” звертається з проханням підтримати петицію “Про термінове прийняття законопроєкту № 9560-1», який легалізує допомогу громад Збройним Силам України через зміни до Бюджетного Кодексу України.  

Петицію зареєстрував на сайті Верховної Ради України виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Зміни до Бюджетного кодексу України потрібні для реалізації змін до проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України», пропозиції до якого надала Асоціація міст України.

У тексті петиції йдеться про те, що до цього часу в Бюджетному кодексі України відсутні положення, які б прямо дозволили здійснювати видатки з місцевих бюджетів на заходи, спрямовані на посилення обороноздатності і безпеки держави: закупівлю товарів, робіт і послуг в інтересах військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань. Досі не надано право громадам здійснювати видатки для реалізації місцевих програм посилення обороноздатності і безпеки держави здійснювати шляхом надання міжбюджетних трансфертів.

Тож Асоціація міст України закликає всіх проголосувати за петицію на сайті Верховної Ради України
https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/12082 відповідно до покрокової інструкції для реєстрації на сайті та голосування. Це необхідно для посилення обороноздатності нашої країни.