Новороздільська територіальна громада

Львівська область, Стрийський район

24.01.2024 17:13

ЗВІТ ДІЛЬНИЧНИХ ОФІЦЕРІВ ПОЛІЦІЇ ВІДДІЛУ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ # 1 СТРИЙСЬКОГО РУП ГУНП У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА 2023 рік

65b1294095dba__421872406_122123240600123287_4224385792163614713_n.jpg

Дільничними офіцерами поліції відділу поліцейської діяльності № 1 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області щоденно на території закріпленої за ними поліцейської дільниці здійснюється превентивна робота, спрямована на забезпечення публічної безпеки та порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства та держави, протидії злочинності, попередження, виявлення, розкриття кримінальних та адміністративних правопорушень, перевірка дотримання обмежень, встановлених законом відносно осіб, які перебувають на превентивному обліку та здійснення поліцейського піклування, проведення превентивної роботи із підобліковим елементом, схильним до вчинення кримінальних правопорушень.

Протягом 12 місяців 2023 року дільничними офіцерами поліції сектору превенції відділу поліцейської діяльності № 1 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області розглянуто 1263 звернень громадян, безпосередньо розкрито 61 кримінальне правопорушення, складено 648 протоколів про адміністративне правопорушення, включаючи дрібне викрадення чужого майна, вчинення домашнього насильства, дрібне хуліганство, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, розпивання спиртних напоїв та куріння тютюнових виробів у заборонених місцях та інші.

Слід зазначити, що особлива увага приділяється виявленню та припиненню правопорушень, пов’язаних із вчиненням домашнього насильства, зокрема по таких фактах за 2023 рік виявлено та задокументовано 63 адміністративних правопорушень передбачених ст. 173-2 КУпАП «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування», із яких за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП – 44 адміністративних протоколи та за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП - 19 адміністративних протоколів. Дані протоколи із матеріалами справ були скеровані до Миколаївського районного суду Львівської області для прийняття законного рішення. Особам, що постраждали від домашнього насильства було повідомлено їх право на безоплатну правову допомогу. Також таким особам працівниками ВПД № 1 Стрийського РУП ГУН у Львівській області було надано інформаційні картки із зазначенням назви, місця розташування та контактних даних структур, що надають правову, соціальну допомогу постраждалим від насильства. Крім цього дільничними офіцерами поліції сектору превенції відділу поліцейської діяльності № 1 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області було виявлено та задокументовано 3 факти умисного, систематичного вчинення домашнього насильства передбаченого ст. 126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України. Станом на січень 2024 року у відділі поліцейської діяльності № 1 на обліку «Кривдник» перебуває 74 особи, з якими систематично проводиться профілактична робота, здійснюються перевірки за місцем проживання з метою зниження рівня вчинення домашніх насильств у Новороздільській ТГ.

Дільничними офіцерами поліції приділяється значна увага профілактиці рецидивної злочинності. На профілактичному обліку перебувають 25 осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі. З числа даних осіб за ініціативи дільничних офіцерів поліції ВПД № 1 встановлено «Адміністративний нагляд». З підобліковим елементом систематично проводяться профілактичні бесіди щодо недопущення протиправної поведінки та вчинення нових правопорушень.

Дільничними офіцерами поліції ВПД № 1 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області протягом 2023 року було розшукано 5 осіб, що перебували у державному розшуку за вчинення кримінальних правопорушень та 2 осіб, які переховувалися від суду.